Huvudstad i Singapore är Singapore

Fakta Singapore

Valuta: Singaporiansk dollar (valutakod: SGD)
Tidsskillnad: Sju timmar före Sverige
Flygplatser: Changi, Paya Lebar, Seletar

Fakta Singapore

Kontinent: Asien
Språk: engelska, mandarin, malajiska m.fl.
Befolkning: 4,7 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 8 september
Angränsande länder: Malaysia
Yta (km2): 699
Internetdomän: sg

Singapores flagga

Singapore

Planerar du en resa till Singapore i Singapore? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Asien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Singapore så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Singapore brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Singapore är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Singapore

Har du bokat en resa till Singapore eller till Singapore och söker mer information? Läs på lite om landet och Singapore inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.